Indian summer met Peter De Clercq
Bien cuit. Ik wist niet goed hoe ik Peter De Clercq op mijn bord ging krijgen: Saignant? A point? Bien cuit? Blijkt dat hij het alledrie is. Een ruwe bolster met een wel heel blanke pit. Recht door zee en tegelijk heel innemend. Puur vlees op de plank. Een rasechte vent met een palmares om […]
Wat doe je met restjes na een barbecue? Mag je alles zomaar in de diepvries steken?
Zomer, zon en barbecueën: voor de Vlaming zijn het bijna synoniemen. Maar hoe graag we ook genieten van een stukje gegrild vlees of vis, de kans dat we nog wat over hebben is groot. Maar wat doe je daar dan mee? En mag je alles zomaar in de diepvries steken? Experts geven tips. Lees verder: […]
Vuurmeester Peter De Clercq test tafelbarbecues onder de 100 euro en blijft achter met een verbrande tafel en veel vragen
Barbecuespecialist Peter De Clercq van restaurant Elckerlijc uitMaldegem test tien tafelbarbecues onder de 100 euro. Hij hooptvooral gezellig en tegelijk veilig te kunnen grillen maar stelt zichmeer dan eens vragen bij de kwaliteit van de toestellen. Lees verder: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20220713_96157414
GROTE TEST. “Wat moeilijker aan te steken, maar een topproduct”
Dit is de beste houtskool voor je barbecue.
“Twee dingen heb ik altijd in huis”: een blik in de koelkast van barbecuespecialist Peter Declercq
Anders dan verwacht, vind je in de koelkast van chef Peter De Clercq geen grote stukken vlees. De chef-kok is nochtans een echte barbecuespecialist. Hij schreef meerdere barbecueboeken en opende in Knokke de barbecuespeciaalzaak Soto. Wel in zijn koelkast: fruit, hapjes en kant-en-klare maaltijden. “Eerlijk? Ik ben maar alleen en vind het vaak niet de […]
Vuurmeester Peter De Clercq test Provençaalse kruidenmixen en waant zich van de Provence tot plekken waar hij liever niet komt
Vuurmeester en BBQ-specialist Peter De Clercq proeft negen Provençaalse kruidenmixen uit de supermarkt. Hij gaat op zoek naar een mix waarvan de geuren en aroma’s hem meevoeren naar een zonovergoten zuiders landschap met een azuurblauwe Middellands Zee als decor. Nee, we zijn niet in de Provence, wel in Knokke. Lees verder: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20220524_95862410
De 7 favoriete eetadressen van barbecuechef Peter De Clercq: “Hier beleef je rond het vuur écht het outdoor-gevoel in de zomer”
Voormalig wereldkampioen in barbecue Peter De Clercq heeft – niet zo onverwacht – een voorkeur voor licht rokerige toetsen in zijn gerechten. “In dit restaurant gaan ze op een rebelse manier om met barbecue, zo at ik er bijvoorbeeld een langoustine op de grill. Heerlijk.” Waar snuift hij dat outdoor-gevoel het liefst op als hij […]
Peter De Clercq zegt restaurant vaarwel en opent winkel in Lippenslaan in Knokke: “Tijd om kennis te delen, na dertig jaar in de horeca”
Barbecuekoning en tv-presentator Peter De Clercq (51) sluit het hoofdstuk van zijn restaurant Elckerlijc in Maldegem af en opent donderdag een winkel op de Lippenslaan in Knokke. Zijn restaurant komt in handen van zijn dochters en hun mama. “In mijn winkel trek ik mijn levensverhaal door en verkoop ik alles wat je nodig hebt om […]